7 Orang yang Memiliki Kelebihan dan Keistimewaan

Senin, 20 Oktober 2014

7 Orang yang Memiliki Kelebihan dan Keistimewaan
7 Orang yang Memiliki Kelebihan dan Keistimewaan – Memang tidak dinaifkan, berbagai perkara pelik dan ajaib berlaku di sekeliling kita. Adakalanya fakta itu betul, dan adakalanya juga ia tidak benar. KisahBest.My ingin berkongsi dengan anda tentang beberapa fakta yang berlaku di beberapa buah negara antaranya tentang kebolehan dan keistimewaan seseorang. Setiap orang mempunyai kelebihan, dan gunakanlah kebolehan itu dengan sebaik-baiknya. Silahkan dibaca di bawah ini:
1. Joe Alexander
Joe Alexander
Joe Alexander dari Jerman memecahkan 24 batu konkrit yang disusun berlapis dengan memegang sebiji telur ayam tanpa mmecahkan telur ayam tersebut. Rekod sebelum dalam kategori yang sama adalah sebanyak 14 batu konkrit.
Joe Alexander
Joe Alexander juga memegang rekoddunia kerana menangkap 43 anak panah yang dituju kepadanya. Rekod anak panah yang ditangkap dipecahkan oleh beliau sebelum itu adalah sebanyak 36 anak panah.
2. Alistair Galpin
Alistair Galpin
Alistair Galpin dari New Zealand memegang rekod Guiness World dengan arca berbentuk bola ragbi yang dibuat dengan menggunakan 19,205 tudung botol dan mengambil masa selama 18 bulan untuk membina acara tersebut.
3. Stewie
Stewie
Kucing jenis Maine Coon yang bernama Stewie, mencatatkan rekod sebagai kucing yang mempunyai badan paling panjang iaitu 48.5 inci dari hujung hidungnya hingga ke hujung ekornya.
style=”font-size: large;”>4. Hidung paling panjang

Hidung paling panjang
Hidung paling panjang yang pernah diukur dan dicatatkan adalah milik Mehmet Ozyurek dari Turki yang berukuran 8.8 cm yang diukur dari dahi aras kening hingga hujung bawah hidung.
5. Aaron Caissie
Aaron Caissie
Melekatkan sebanyak 17 sudu-sudu dengan menggunakan daya magnet dari badan telah dilakukan oleh Aaron Caissie dari Kanada.
6. Simon Elmore
Simon Elmore
Rekor memasukkan ?straw? sebanyak 400 batang dan berjaya menahannya selama 10 saat telah dipegang oleh Simon Elmore dari Jerman.
7. Stephen Parkes
Stephen Parkes
Stephen Parkes dari United kingdom pula berbeza caranya mendapat rekod. Beliau memegang rekod sebagai individu yang banyak menyimpan koleksi patung-patung smurf iaitu sebanyak 1,061 patung smurf. Koleksi ini disimpan sejak kanak-kanak lagi.

Sumber : lihat.co.id

Bookmark the permalink.

Comments are closed.